Про Персикової зливі згадували ще у 1830 році у Франції. Як же чудово, що ця різновид дійшла і до нас. Її назва також може бути і Червона нектарина і Рояль-руж, але як її не називай, всеодно сорт цієї сливи залишається смачним ласощами з-за відмінних смакових якостей і врожайності.
У статті ми розкриємо всі про це сорт, який він на вигляд, смак, його практичність і нюанси, переваги і користь для організму. А також як правильно вибрати місце для посадки та особливості процесу посадки.
Молодий саджанець дуже швидко починає зміцнюватися і розвиватися. Дерево швидкоросле. На початку розвитку гілки виглядають трохи плескато до стовбура, але через кілька років починають все більше розкидатися по сторонах. У дерева дуже товсті, могутні каркасні гілки. Лист завеликий, овальний, має насичено зелений колір, край трохи зазубрений.
Має коричнево-сірі пагони, потовщені. Щільні, не довгі черешки. Стиглі плоди великого розміру, маса одного плоду близько 50 грам, іноді особливо крупні сягають до 70 гр. Часто мають круглу або овальну форму, трохи сплюснені зверху. Слива має товсту шкірку, покрита матовим, блакитним нальотом, а під шкірою видно білі точки.
Читайте тут про самоплодних абрикосах.
Цей сорт при дозріванні дає яскраво-жовтий, оранжево-червонуватий рум'яний відлив, який покриває весь плід або ж його більшу частину. Всередині шорстка плоска кісточка вільного кріплення легко відділяється від м'якоті стиглої.
М'якоть дозрілого плоду сонячно-жовта, досить пружна, в міру щільна. На смак соковитий, солодко-кисла. У холодних районах цей сорт може дати терпкі плоди, через нестачу тепла. Але якщо порівнювати з іншими сортами, то за численними відгуками, саме сорт сливи Персикова займає перші місця за смакові характеристики.
Для вживання дуже універсальний сорт: його їдять і свіжим, і готують всілякі варення, компоти, начиняють пироги.
Цвіте дерево пізно, вершки починають дозрівати практично одночасно, приблизно з кінця липня до початку серпня. Плодоносити молоде дерево починає з п'ятого по сьомий рік від початку посадки. Поки молоде дерево, то воно приносить невеликі врожаї, але через 15 років з одного дерева можна зібрати до 50 кілограм плодів. Плоди до гілок кріпляться добре, обсипається незначно. Зиму переносять середньо, вплив сильних морозів несе згубний вплив.
Важливо знати: так як в зимовий період є великий ризик, що дерево підмерзне, обов'язковим є його укриття. Сорт має гарну стійкість до грибкових хвороб, стійкий до полистигмозу. Персикова зливу нездатна до самозапилення, тому важливо, що б на ділянці були сорти, придатні для цього. Найкраще їй підходять:Персикова зливу досить примхливе дерево. Тому до вибору місця для посадки, потрібно підходити серйозно. Південне дерево любить тепло і сонце, погано переносить сильний вітер. Так само любить відкриті, просторі місця. Грунт віддає перевагу зволожену і удобрений.
Головне не переборщити з вологою, інакше вона перестає рости і починають жовтіти листя. Для успішного росту і розвитку важливо правильно посадити дерево.
Висадка дерева зводиться до дотримання наступних етапів:
Гідності Персикової сливи:
Читайте тут про достоїнства Рубінового нектарина.
Можливо, вам буде цікаво дізнатися, як виростити персик.
Персикова зливу не тільки смачна і красива, але ще й корисна. Містить у собі необхідні для людини речовини: магній, залізо, цинк, вітамін С.
Також у складі присутня величезна кількість вітаміну В2, який, у свою чергу, допомагає вуглеводному обміну і справляється з канцерогенними речовинами. Чистить кишечник і сприятливо впливає на судини і серце, сприяє кращому обміну речовин і знижує холестерин.
Завдяки дарам сливи Персикової, ви будете насолоджуватися не тільки смаковими якостями, але і зовнішнім виглядом дерева — ці красиві плоди так і ваблять. Для щорічного родючості не забувайте її утеплювати на зиму вкривати від гризунів і добре підгодовувати.
З цього відео ви дізнаєтеся практичні поради щодо весняної обрізку сливи: