Дуже часто, навіть у досвідчених господинь, при консервації огірків вони виходять зморщеними, м'якими, некрасивими.
Основна причина того, що огірки втрачають свій первісний вид – порушення технології маринування та соління.
Джерелом зіпсованого зовнішнього вигляду огірків в банку може стати те, що:
Читайте тут про вирощуванні огірків у бочці.
Для того, щоб не втрачали свій первісний вигляд, потрібно дотримуватися наступних кроків:
Для отримання найкращого результату потрібно обрізати кінчики огірків або проколоти їх ножем або виделкою.
Цікаво, що деякі господині додають у банки горілку – одну столову ложку на літрову банку.
Помічено, що хрусткими огірки краще зберігаються в жорсткій воді. Можливо, на те, що огірки зморщуються, може вплинути велика кількість часнику в банку.
Іноді огірки, консервовані з оцтом, спочатку можуть скривиться, а потім, постоявши трохи, «розгладжуються».
за Причиною можливого псування може бути те, що огірки залили занадто гарячим розчином чи довго охолоджували.
Можливо, вам буде цікаво дізнатися, як вирощувати огірки на розсаду.Читайте тут про вирощування запашного перцю в домашніх умовах.
З цієї статті ви дізнаєтеся, як садити баклажани на розсаду.
Не забудьте, що для збереження форми при консервації огірків потрібно використовувати різні коріння, листя, трави. Листочки смородини, хрону, наприклад, відмінно рятують огірки від втрати пружності і є, крім цього, хорошими антисептиками. Щоб зберегти огірки в первісному вигляді потрібно використовувати пекучий перець і відвар дубової кори.
Головне для домашніх консервів щоб вся тара була добре промита і стерилізована. Не повинно бути на банках тріщин і сколів.
Термін зберігання консервованих огірків, правильно закупорених бляшаними кришками, 24 місяці. Проте треба стежити за банками: якщо маринад став мутним або кришка здулася – краще не використовувати такі огірки в їжу. Не псуються огірки в банках і більш тривалий термін – 3-4 роки, але смак таких солінь вже не такий хороший, як в перший рік.
З цього відео ви дізнаєтеся рецепт хрустких маринованих огірків: