Консервування овочів на зиму звичайна практика для садівника. Особливо це стосується засолювання огірків, де крім самого продукту цінуватися розсіл, який ефективно втамовує спрагу, а також має попит у домашніх кондитерів.
Солона вода і огірочки біліють, в результаті чого деякі заготовлені банкивздуваются і можуть прийти в непридатність. Старання і праця не пройдуть даром, якщо регулярно стежити, щоб не здувалися банки, де будуть консервуватися огірки.
Помутніння солоної води передують кілька біохімічних процесів:
Якщо все ж сталося помутніння огірків і банок зриває кришку, то попередньо вивчити їх вміст. В загальному випадку тільки м'які і зовсім білі огірочки є непридатними для їжі, здатними викликати харчове отруєння.
Решта є шанс врятувати, і роблять це декількома шляхами:
Читайте тут, як засолити на зиму хрусткі огірки холодним способом.
Ваші закачування будуть тим якісніше, чим ретельніше ви підійдете до вибору вихідних матеріалів. Тут мається на увазі самі огірки, основними властивостями яких повинні бути твердість, невеликий розмір, потрібний сорт і довгаста форма.
Основна рекомендація для нової засолювання, полягає в грамотній комбінації огірків з природними консервантами або іншими овочами, такими як помідори.
Давно відомий бабусин рецепт, де використовують 70 % розчин оцтової есенції або гірчиці. Оскільки в основному для засолювання використовують банки об'ємом в 3 літри, то пропорція оцту 1 чайна ложка. У випадку ж з гірчичною приправою досить великий столової ложки.
З цієї статті ви можете дізнатися, чому зморщилися огірки в банку.Читайте тут, чому огірки ростуть гачком.
Можливо, вам буде цікаво дізнатися, як садити огірки на розсаду.
Однак, найкращим способом багато заготівельники вибирають більш природні консерванти. Мова йде про помідори.У компанії з огірками їх звично бачити разом у вигляді закуски на столі, так чому ж не зробити це заздалегідь. Але найефективнішим методом консервації вважається заправка хріном або гострим перцем.Найбільше клопоту доставляють все ж повторні заготовки. Якщо огірки закисли, вам без оцту не обійтися. Однак робити ін'єкції в банку слід після наповнення її розсолом. У цьому випадку ви уникнете повторного вибуху.
Це важливо знати: при повторному консервуванні необхідно зменшити пропорції оцту, солі і цукру. Інакше огірки, ввібравши початкову дозу інгредієнтів, будуть перенасичені. До речі, не забудьте покласти кілька помідорів — ці друзі надійно захистять банку від вибуху.у цій статті містяться декілька простих для виконання порад допоможуть реанімувати ваші заготовки.
З цього відео ви дізнаєтеся чому вибухають банки з огірками:
З цього відео ви дізнаєтеся, що робити, якщо помутніла банку з огірками: