латинською мовою назва черешні означає «пташина вишня». Тому що не тільки люди, але і птиці оцінили по достоїнству смак цих ягід. Лише в російській мові черешня і вишня мають різні назви, в англомовних країнах ягоди мають одну назву – Cerasus, тільки вишня характеризується епітетом «кисла», а черешня – «солодка».
Але крім солодощі свого смаку, черешня має ще двома важливими перевагами:
Існує безліч сортів черешні, у цій статті детальніше зупинимося на одному з найбільш популярних Чорна солодкість.
Плоди черешні Чорна солодкість
Ягоди черешні володіють цілим переліком корисних якостей, унікальних у своєму поєднанні:Саме темні сорти містять антиоксиданти і мелатонін, завдяки яким ці солодкі ягоди отримують ще більше корисних властивостей:
Можливо, вам сподобається стаття про найбільшою черешні. Про черешні з красивою назвою Джерело Ви можете почитати тут.Чорна Черешня солодкість
Ягоди сорту Чорна солодкість ростуть на невеликому деревце з густими гілками, які утворюють широкопирамидальную крону.Це частково самоплідний сорт і перехресне запилення дає набагато більший відсоток корисної зав'язі. Сорт морозостійкий, і при цьому урожайний. Цвіте в середні строки, а ягоди поспіють вже на початку липня. Одне з важливих переваг сорту – стійкість до кокомікозу – одним з поширених і небезпечних захворювань кісточкових ягід, яке може завдати великої шкоди врожаю, так і просто зробити рослина вразливим до холодів, що загрожує загибеллю дерева в найближчу зиму.
Візьміть на замітку: кращий результат плодоношення виходить при запиленні сортами Звільнення і Золота Лошицкая.Ягоди Чорної солодощі середнього розміру – близько 4 грам, округлі, насиченого темно-бордового, майже чорного кольору. Така ж темно-червона м'якоть, м'яка і соковита, з солодким та ніжним смаком, практично тане в роті.
Черешня в шоколаді
Ягоди черешні, особливо темних сортів, дуже красиво і апетитно виглядають і чудово підійдуть для консервування. А після десерту у вигляді солодких ягід у власному соку завжди є можливість розводити смачні морси з отриманого сиропу.І звичайно, блискучі темно-бордові ягоди черешні Чорна солодкість можна не лише консервувати, варити з них варення і джеми, заморожувати на зиму, прикрашати ними торти, тістечка та інші десерти, але і просто подати до столу у вигляді вишуканого десерту, адже завдяки своєму приголомшливому аромату і прекрасного смаку вони порадують будь-якого.
Можливо, вам сподобається стаття про сорт черешні Валерій Чкалов. Про червоної черешні Карамель Ви можете почитати тут. Також Вам може сподобатися стаття про вирощування черешніЯк сформувати крону черешні, щоб вона росла здоровою і довше плодоносила, дивіться у наступному відео: