При вирощуванні на своїй дачній ділянці винограду, велика кількість садівників після отримання ягід переробляють урожай на сік, а також вино.
Щоб отримати ці напої, необхідний такий інструмент, як прес. Зробити його можна навіть своїми руками.
Великих складнощів у створенні пристрою для віджиму немає, головне чітко слідувати інструкції.
Подібна пресова соковижималка робить життя дачників більш легкою. Використовуючи її, можна не тільки вичавити сік з того самого винограду, але і будь-яких інших фруктів.
Ручна давилка складається з дерев'яної рами, піддону, куди стікатиме сік, самого пресуючого елемента, спеціальної мережі для фільтра, барильця, а також силового гвинта. Щоб вичавлювати виноград краще всього застосовувати саморобний гвинтовий прес.
Виробляти віджим сортів білого винограду можна відразу після зрізання. Подібну процедуру з червоними сортами краще всього виконувати після кількох днів після того, як почалося бродіння.
Його суть полягає в тому, що виноград спочатку завантажують у спеціальний кошик, після чого гвинтовий механізм починає вичавлювати сік. Далі з отриманої можна зробити домашнє вино, а також інші напої або желе.
Така дробарка дає можливість отримання натурального соку без всяких добавок у вигляді води, цукру або смакових добавок. При цьому такий сік містить в собі всі вітаміни натурального продукту. Після стерилізації подібний напій може зберігатися дуже довгий час.
Важливо знати: сам пристрій можна зробити з екологічно чистих матеріалів. Це досить важливо, адже в них будуть оброблені харчові продукти.Зазвичай виготовляють варіанти з дерева (кошикові) та нержавіючої сталі. Подібні моделі служать досить тривалий час, і в процесі їх використання не відбувається нагрівання матеріалу, що в свою чергу дозволяє зберегти всі вітаміни в соку.
На виході, після вичавлювання, також виходить мозку, яку можна використовувати в якості добрива. Зроблений в домашніх умовах механічний апарат є до того ж і виноробним пристроєм.
Для багатьох людей важливу роль відіграє матеріал, з якого буде зроблений такий прес. Найчастіше їх роблять з:
Часто хороший гвинтовий прес будинку замінюють на якісь кухонні комбайни або електронні соковижималки.
Однак, щоб отримати, використовуючи їх, нормальний сік з винограду, необхідно купувати дуже дорогі моделі. Головна проблема сучасних електронних пристроїв в те, що вони після обробки фруктів або ягід дають сік, в якому багато осаду.
Звичайно, можна придбати вже готовий гвинтовий агрегат, зроблений на заводі, який буде відмінно працювати довгі роки. Але витрачати стільки грошей на те, що легко можна зробити самостійно, не доцільно. Тому, використовуючи креслення, фото, а також різні відео-інструкції в інтернеті можна без проблем виготовити саморобний прес.
Найчастіше для його складання достатньо навіть підручних матеріалів:
такий пристрій буде Працювати наступним чином:
Подальші відтискання шнековим механізмом рекомендується використовувати для приготування тільки алкогольних напоїв. Для отримання хорошого вина варто змішувати сік, отриманий від першого і наступних віджимань.
Цікаво знати: виходячи з рекомендацій людей, які мають досвід виноробства, використовувати сік першого віджиму краще для вина, а також відмінних фруктових напоїв.Можна з соку зробити самогон з додаванням меду. Такий напій називається медовухою. Як зробити прес для винограду своїми руками, дивіться інструкцію в наступному відео: