» » Засолювання хрумких огірків на зиму: секрети смачного соління

Засолювання хрумких огірків на зиму: секрети смачного соління



Солоні огірочки в Росії є самостійною закускою вже давно. Вони є обов'язковим компонентом традиційних святкових салатів, наприклад, олів'є, чи оселедця під шубою.

У статті ми розкриємо всі секрети по засолюванню хрустких, домашніх огірочків. І розповімо кілька перевірених рецептів, щоб кожна господиня змогла здивувати і порадувати свою сім'ю.

Секрети смачних огірочків з хрускотом

Засолення огірківВажливо правильно вибрати огірки для засолювання. Вони повинні бути середніх розмірів, можна поменше, бажано однакові за величиною. Це допоможе щільно утрамбувати їх у банку, не залишаючи багато порожнього місця.

Колір огірка повинен бути не дуже темний, а шкірочка щільна. Також не підходять перезрілі огірки, з жовтою шкірою і розвиненими насінням всередині. Одним з важливих моментів у виборі правильних огірків є його смак. Найголовніше, щоб шкірка не була гіркувата, важливо перевірити це, спробувавши на смак перед засолом.

Це важливо: огірки обов'язково повинні мати пупиришки, гладкі сорти погано підходять для солінь.

Ще одним важливим моментом є вода для консервації. В ідеалі вона повинна бути з джерела або колодязя, але можна скористатися і звичайною очищеною. Головне не хлорованою. Якщо трапилося так, що немає можливості використовувати не хлоровану воду, то хоча б слід очистити водопровідну. Попередньо дати їй відстоятися, або зробити талу.

Підготовка до роботи

Засолення огірківЗвичайно, крім самих огірків, у банку кладуть різні трави і прянощі, наприклад:

  • листя і корінь хрону;
  • стебла і квітки кропу;
  • листочки смородини;
  • лаврове листя, дубове листя;
  • чорний і запашний перець;
  • часник, морква.

Кожен вибирає набір трав і спецій за смаком.

Якщо ви хочете, щоб огірки були хрусткими, тоді перед початком засолювання їх слід помістити в ємність з водою на тривалий час, але не більш 12 годин. Половини дня вистачить, що б огірочки наситилися вологою.

111214_0824_12З цієї статті ви можете дізнатися, чому зморщилися огірки в банку.

Читайте тут, чому огірки ростуть гачком.

Можливо, вам буде цікаво дізнатися, як садити огірки на розсаду.

Поки огірки замочуються, якраз є час на підготовку банок. Виберіть банки, які плануєте закрити огірки. Їх слід ретельно вимити з миючим засобом або звичайною содою. Добре сполоснути, після чого простерилізувати. Кришки теж вимагають стерилізації, зазвичай їх кип'ятять п'ять хвилин у воді.

Рецепти і покрокова інструкція до них

Засолення огірківЗагальний план дій. На початку в стерилізовані банки потрібно укласти шар з трав і спецій, на дно. Зверху укладаються огірки у вертикальному положенні, щільно утрамбовувавши. Після того як банку заповнитися її заливають розсолом.

Приготувати розсіл можна наступним чином: у воду потрібно додати сіль і розчинити. З урахуванням 70 грам солі для кожного літра води. Також в розсіл можна додати спецій. Закип'ятити його. Після заливають банку з огірками і залишають бродити кілька днів.

Рецепт малосольних огірків холодним способом

3 літрової банки потрібні наступні інгредієнти:

  • 2 кілограми огірків;
  • стебла і суцвіття кропу — 2 гілочки;
  • листя дуба, лавровий та вишні по 3 штуки кожного;
  • 3 зубці часнику;
  • перець чорний, духмяний — 8 штучок;
  • сіль — 100 грам.

В основному спеції і їх кількість кожен кладе по своєму смаку, але якщо ви готуєте вперше, то можна взяти чітко по інструкції.

Спосіб приготування

Засолення огірківТехнологія засолювання досить-таки проста:

  1. На дно банки укладають трави і спеції, після утрамбовують вже вимочені огірки.
  2. Холодний розсіл готуватися наступним чином. Розчиняють сіль у воді. На 3-літрову банку зазвичай доводиться 1,5 літри розсолу.
  3. Заливаємо банку розсолом, залишаємо бродити при кімнатній температурі. Банки краще прикрити марлею.
  4. Потім це все прибирають в холодне місце з температурою не більше +1 градус на 10 днів.
  5. В кінці терміну спробуйте огірки, якщо все вийшло добре і вам подобається їхній смак, то можна приступати до закатці.
  6. Якщо розсолу стало менше, то його потрібно додати.
  7. Після консервують огірки стерильними кришками.

Зберігається така консервація в холодному місці, погребі чи холодильнику, головне, щоб температура була не більше +5 градусів.

111214_0824_12 Можливо, вам буде цікаво дізнатися, як виростити огірки в бочці.

Читайте тут, як засолити на зиму хрусткі огірки холодним способом.

Засолювання огірків з гарячого способу

Засолення огірківІнгредієнти можна взяти з попереднього рецепта. У цьому варіанті додається тільки оцет — 3 столові ложки. Потрібно брати 9 відсотковий. Отже:

  1. Все укладається як в рецепті вище. Можна трави класти не всі на дно, а деякі закласти в середині і зверху.
  2. закипілу воду додають сіль.
  3. Отриманою рідиною заливають огірки, після чого дають їм постояти близько 10 хвилин.
  4. Після зливають воду з банки і ще раз кип'ятять. В останній раз заливають назад, додають оцет і закочують банки.
Прийміть до відома: в різних рецептах замість оцту можуть класти лимонну кислоту або оцтову есенцію. Закатані банки ставлять догори дном і укутують ковдрою. Через добу можна ховати в комору або в будь-сухе і темне місце.

Ось такими нехитрими способами можна солити хрусткі, смачні домашні огірки на зиму. Приємного вам апетиту і хрускоту!

З цього відео ви дізнаєтеся про незвичайний спосіб засолювання огірків:



Похожие предложения
Дата добавления: 26-04-2017, 20:27
Статьи по теме
Вишня Любська: опис сорту, посадка і догляд
Сорт вишні Любська не випадково отримав широке поширення в Росії, так як володіє рядом...
Потолочные пластиковые карнизы для штор
Потолочные пластиковые карнизы для штор – эстетичный и удобный элемент декора для...
Виды и особенности саморезов по металлу
Саморезы по металлу - незаменимый инструмент в мире крепежа, особенно когда речь идет о...
Як шпаклювати стелю з гіпсокартону
Оздоблення стелі Шпаклівка гіпсокартонної стелі – складний технологічний процес, що...
Новорічні ялинкові іграшки своїми руками: оригінальні та прості ідеї створення прикрас до свята
Наближення Нового року – дійство томящее і загадкове, і кожна господиня хоче прикрасити...
Суниця «Барон Солемахер»: опис, відгуки та поради досвідчених дачників по вирощуванню ягід з насіння
Ароматна і солодка суниця – його улюблену ласе блюдо і у дітей, і у дорослих. вона...
Пересадка полуниці восени: вибір місця, підготовка ґрунту та загальні рекомендації
Осінні роботи важливі тим, що закладають урожай майбутнього року. Зберегти і примножити...
ОСБ плити: види, розміри, технічні характеристики, виробники, фото і відео
Орієнтовано-стружкові плити, їх ще називають ОСП, ОСБ або OSB, поступово витісняють...
Як вирощувати полуниці в теплиці круглий рік: вибір сорту, особливості посадки і догляду, фото і відео
Вирощування полуниці круглий рік – не фантастика. Деякі садівники роблять на цьому...