Дуже багато людей люблять салати з маринованими опеньками. Вони чудово підійдуть не тільки до весняного столу, але і як прекрасне блюдо в будь-який час року.
Опеньки містять мало калорій, всього 22 калорії на 100 гр. продукту. Так що, якщо ви на дієті, тоді такі салати стануть прекрасною заміною вашого звичайного обіду. В грибах багато корисних вітамінів і мікроелементів, таких як вітаміни C, B, кальцій, фосфор і багато інші.
Вживання грибів, при відсутності протипоказань, буде корисно людям, страждаючим хворобами шлунково-кишкового тракту. Завдяки вмісту слизу і клітковини вони м'яко стимулюють діяльність кишечника. Якщо ви сидите на дієті і не знаєте, яку їжу потрібно їсти, щоб не поправлятися, то можете сміливо приготувати один з представлених нижче салатів.
У кожному з них ви можете замінити майонез сметаною або взагалі прибрати заправку. Не обов'язково точно слідувати рецептом. Замініть або приберіть зовсім ті інгредієнти, які ви не любите. Фантазуйте, пробуйте нові поєднання, тоді ви знайдете ту комбінацію, яка ідеально припаде до смаку саме вам.
Це блюдо відмінно доповнить святковий стіл. Солоні гриби чудово відтіняють смак курки, а морква додасть гостроти та пікантності. Постарайтеся додати нежирний майонез, щоб він не забивав смак інших продуктів. Для приготування салату вам знадобляться:
Куряче м'ясо треба нарізати невеликими шматочками. Опеньки відокремити від рідини і розрізати навпіл при необхідності. Поріжте цибулю і яйце на дрібні шматочки. Перемішайте всі інгредієнти в мисці і заправте майонезом.
Візьміть на замітку: в якості прикраси можете залишити кілька гарних грибів.Спробуйте на смак трохи, посоліть і поперчіть за необхідності. Перекладіть салат в красиву тарілку, прикрасьте грибами і зеленню. Салат готовий!
Для приготування вам знадобляться:
Для початку відваріть яйця і картоплю. Очистіть їх від шкірки. Дрібно поріжте картоплю, яйця, курячу грудку і особливо великі гриби. Бажано викладати салат в невелику напівкруглу миску. перевертати салат було зручніше, застеліть миску плівкою.
Можливо, Вам сподобається стаття про те, як приготувати салат з опеньками Лісова галявина. Про те, як приготувати суп з замороженими опеньками, Ви можете почитати тут.Починаємо викладати шари салату, кожен шар змащувати майонезом:
Готовий салат відправте в холодильник, щоб шари просочилися майонезом. Після цього переверніть миску з салатом на тарілку, щоб перший шар опинився на самому верху, при бажанні прикрасьте свіжою зеленню.
Якщо з якихось причин використання майонезу неможливо, його можна замінити сметаною. Салат Без майонезу буде менш калорійним і більш корисним.
Цей салат має назву «Легкий». Тому що він виходить смачним і без майонезу, а низькокалорійні огірки і нежирна яловичина не дадуть вам видужати.
Інгредієнти:
При бажанні ви можете використовувати яловичий язик, який добре вписується у смакову концепцію салату. Для початку поріжте кубиками яловичину і огірки. Кукурудзу і опеньки відокремте від рідини. Змішайте всі інгредієнти в мисці, можете заправити майонезом або сметаною, а можете залишити без заправки.
Можливо, Вам буде цікава стаття про те, як правильно почистити маслюки. З технологією вирощування печериць будинку Ви можете ознайомитися тут.Добре перемішайте все, за смаком додайте сіль і перець, прикрасьте свіжою зеленню. Це простий і літній салат, містить мало калорій і багато вітамінів.
Цей чудовий салат підійде любителям гострої їжі. Багато перцю і свіжих томатів додадуть йому пікантності і неповторний смак. Вибирайте тверді томати, щоб салат не тонув в соку. Для його приготування знадобляться:
Для початку зваріть і очистіть яйця. Поріжте шинку, помідори і яйця великими кубиками. З опеньків злити розсіл. Часник продавіть через спеціальний прилад, а якщо такого немає, то наріжте його як можна дрібніше.
Змішайте всі інгредієнти в мисці, додайте майонез і невелика кількість перцю.
Зверніть увагу:: не сипте занадто багато перцю відразу. Краще спочатку додайте трохи і добре перемішайте, спробуйте і визначте, чи потрібно додавати ще.Тепер треба викласти салат в красиву тарілку, на якій попередньо викладені листя салату, зверху прикрасьте зеленню. Приємного апетиту!
Як приготувати салат з маринованими опеньками і картоплею, дивіться у наступному відео: